Emberi Hang Díj

Az  Emberi Hang díjról a wikipédian is olvashatsz. https://hu.wikipedia.org/wiki/Emberi_Hang_díj, de ha azt kevésnek érzed akkor olvass tovább, mert itt találod a korábbi évek média beszámolóit és sok fontos információt.

2014-ben Patak Gábor Gaba álmodta meg a díjat és alapította meg. Akkor még az Oktogon egyik vendéglátóegységében volt a díjátadó, de a következő évben már a Capella Caffé adott otthont neki. A harmadik díjátadón döntötték el, hogy a belépő helyett becsületkasszát tesznek ki és azt átadják a rászorulóknak. 2016-ban Szikszai Szintiának adományozták, 2017-ben pedig Ungváron élő árváknak. A díjat kezdetben élő személyek kaphatták meg csupán. Aztán média kategóriát, posztumusz kategóriát is létrehoztak. 2017. június 3-án az alapító bejelentette, hogy ez volt az utolsó díjátadó ebben a formában és a hamarosan megszülető Emberi Hangon az Életért Egyesületnek adja át a díj kiosztását, a díjátadó szervezését. A 2018. januárjában tartott közgyűlésen így új keretekbe foglalták az Emberi Hang díjat. 

5./2018.(01.27.) sz. határozat

 Az Emberi Hang díj szabályzata:

1, Emberi Hang díjra jelölhető, aki a szeretet, a béke, a humanizmus, a tolerancia és a segítségnyújtás mezsgyéjén jár, és valamennyi kritériumnak megfelel. Életével, tetteivel példa arra, hogy emberi módon is lehet élni és önzetlenül segíteni másoknak.

1, a, , Emberi Hang díjra  nem jelölhető az egyesület tagsága, önkéntesei, partnerségi szerződésben álló más intézmények vagy szervezetek, sem valamennyiük családtagja vagy közvetlen hozzátartozója.

2, Emberi Hang díjas lehet,

a, akit a közönség az Internetes  listás szavazáson – amit a Kuratórium állított össze a beérkezett ajánlások alapján-  a legtöbb – a szabályzatban rögzített számú- szavazattal ajándékoz meg.

b, a Kuratórium döntése alapján érdemes a díjra.

A szavazás időtartama 30 naptári nap. A jelölt állítás szintén 30 naptári nap. Ezekről információt, mindig az Internetes felületeken teszi közzé az Egyesület. A jelöltek nevét, bemutatását is az Interneten keresztül kell e-mailben elküldeni az Egyesület részére. A Kuratórium 5  tagból áll, melynek elnöke mindenkor az Egyesület elnökével azonos.

3, Az Emberi Hang díjakat egy gála keretében osztják ki évente egy alkalommal. Maximum 15 díjat lehet kiosztani.  Előfordulhat, hogy év közben a Kuratórium úgy dönt, hogy valakit külön díjaz, aki nem a díjátadón veszi át a megtisztelő címet, hanem más helyszínen, más időben.

4, Az Emberi Hang díj kategóriái:

  • Emberi Hang díj,
  • Emberi Hang Életműdíj,
  • Emberi Hang posztumusz díj,
  • Emberi Hang média díj,
  • Az Emberi Hang Közönség díj: esetében minimum 3000 érvényes szavazat szükséges, hogy díjazottá válhasson. Szavazat egyenlőség esetén 15 nap alatt kell újbóli szavaztatással eldönteni, hogy ki érdemli meg a díjat. Amennyiben senki nem éri el az első körben a 3000 szavazatot, úgy abban az évben nem kerül kiosztásra a közönség díj.
  • Az Emberi Hang Jószolgálati Nagykövete címet megkaphatja már díjjal rendelkező is. A munkássága egy évre szól. Feladata a díj hírnevének öregbítése, résztvenni az Egyesület tevékenységében és főbb rendezvényeken megjelenni.

5, Az Emberi Hang díjat a Kuratórium bármikor megvonhatja a 2014 óta díjazottaktól, ha arra érdemtelenné válnak. Ennek vizsgálata akkor történik meg, ha valamelyik korábbi díjazott olyan cselekedetet hajt végre, mely nem elfogadható a díj értékrendjéhez. E tény megállapításának vizsgálata során a díjazott írásbeli vallomására is szükség van, amennyiben ettől ezárkózik automatikusan megvonják tőle a díjat.

  1. Emberi Hang díjra jelölni olyan személyt, aki már egyszer elérte a díjat, csupán 10 évente lehet. Tehát többször is megkaphatja egy adott személy az életében. Emberi Hang díjjal kitüntetett viszont halála után posztumusz díjat nem kaphat.

7, A Kuratórium tagság: elnöke az Egyesület mindenkori elnökével megegyezik. A Kuratóriumnak rajta kívül négy másik tagja van, akiket az Elnök kér fel minden év március 1-éig. Mandátumuk egy évre szól, de meghívhatók az év lejárta után is a Kuratóriumba. Így Kuratóriumi tag nem csupán az egyesület tagságából kerülhet, ki, hanem a szervezethez nem kötődő személy is. A Kuratórium titkára címet a három tag egymás közt szavazással dönti el, hogy ki viselje e titulust. A titkár feladata – az elnök mellett- az oklevelek aláírása és a jegyzőkönyvek vezetése.

Média megjelenéseinkből:

2021. január Meglepetés magazin -részlet-

2020.12.18.

Hatoscsatorna Galambos Erzsi, Czutor Zoltán, Patak Gábor

2020. 12.15.

Galambos Erzsi Emberi Hang Életműdíjas lett

https://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/galambos-erzsi-szulinap-karanten/0nk4085

2020. 12.15

Galambos Erzsi Emberi Hang Életműdíjas lett

https://hirgalamb.hu/2020/12/15/emberi-hang-eletmudijat-kapott-galambos-erzsi/?fbclid=IwAR0AURke_-mP0cSUW26tQQ8ffieM5ci5B2iaKmhJ5P7qWgXd-pVIEoq6Qnk

2020. november 19

RTL Klub Reggeli Czutor Zoltán

https://rtl.hu/rtlklub/reggeli/czutor-zoli-emberi-hang-dij-uj-videoklip-nyero-paros

 

2020. november 15.

Czutor Zoltánról

https://fulesbagoly.blog.hu/2020/11/15/dijat_kapott_es_online_koncertre_keszul_czutor_zoli

2020. november 7

Somló Tamás és Czutor Zoltán

https://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/blikk-extra-somlo-tamas-keszthelyi-gyongyver-lgt-temeto/m96brrs

 

2019. július 28.

Emberi Hang díjas lett Grijnovitz Anikó

2019. július 27.

Az Emberi Hang Életműdíját vehette át Urbán Erika

2018. november 29

Átvette az Emberi Hang Díjat Presser Gábor

2018. november 27.

Emberi Hang Díjat kapott Bobák Róbert

2018. november 25.

Hatalmas sikerrel zárult az 5. Emberi Hang Díjátadó 
https://hirgalamb.hu/2018/11/25/hatalmas-sikerrel-zarult-az-5-emberi-hang-dijatado/

2017. július 15

Ungvári árváknak gyűjtöttek Magyarországon

http://www.karpatalja.ma/karpatalja/kozelet/ungvari-arvaknak-gyujtottek-magyarorszagon/

2017. július 11

Ungvári árvákon segít az Emberi hang díjátadó jótékonysági programjának bevétele

http://www.haromhatar.hu/index.php/hirek/orszagos-hirek/3380-ungvari-arvakon-segit-az-emberi-hang-dijatado-jotekonysagi-programjanak-bevetele.html

2017. június 6

4. alkalommal adták át az Emberi Hang díjat 

http://www.haromhatar.hu/index.php/hirek/orszagos-hirek/3217-4-alkalommal-adtak-at-az-emberi-hang-dijat.html

2017. május 7

Orbán Viktor Törőcsik díjátadóján

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/orban_viktor_szombathely_torocsik_mari_dij

2017. május 6

Törőcsik Életmúdíjat kap

http://www.romnet.hu/hirek/2017/05/06/korhazi_agyaban_vette_at_az_emberi_hang_eletmudijat_torocsik_mari

2017. január 15

Strein Miki mindenki Mercy Mikije ma elköltözött az angyalok közé

http://www.haromhatar.hu/index.php/hirek/orszagos-hirek/2427-strein-miki-mindenki-mercy-mikije-ma-elkoltozott-az-angyalok-koze.html

2017. január 10

Megalakult az Emberi Hang díjátadó kuratóriuma

http://www.haromhatar.hu/index.php/hirek/orszagos-hirek/2385-megalakult-az-emberi-hang-dijatado-kuratoriuma-on-is-jelolhet-a-dijra-erdemes-embert.html

2016. 10.24.

Emberi Hang Díjátadó Gála

http://www.josvilag.hu/single-post/2016/10/24/Emberi-hang-díjátadó-gála

2016. november 22

Kiderült, kik idén az Emberi Hang díjazottjai

http://www.haromhatar.hu/index.php/hirek/orszagos-hirek/2076-kiderult-kik-iden-az-emberi-hang-dijazottjai.html

2016. október 22

Hamarosan Emberi Hang díjátadó

http://www.haromhatar.hu/index.php/hirek/orszagos-hirek/1913-hamarosan-emberi-hang-dijatado.html