Megtartottuk a VIII. Emberi Hang Díjátadó Gálát

2021. július 24-én az örkényi Pálóczi Horváth kastély adott otthont a díjátadónak. A műsorvezető Rák Kati színésznő volt. Kulcsár István, Örkény Város Polgármestere köszöntötte a jelenlévőket, majd Patak Gábor Gaba, a díj megálmodója elmondta a jelenlévőknek:” Idei díjátadónk mottója terem díszítésén is látszik a szelídség, tisztaság, békesség. Nem fűződik politikai pártokhoz, sem negatív eszmékhez. Az emberek ősi tisztaságán alapul.”  Ezután az idén elhunyt három Emberi Hang Díjasra emlékeztek (Müller Júlia, Urbán Erika, Törőcsik Mari) néma főhajtással.

Az exkluzívan feldíszített színházteremben aztán elkezdődött a hivatalos díjátadó ceremónia. Először a tavalyi év Emberi hang Életműdíjasa Galambos Erzsi lépett a színpadra, aki beszélt a díjról, két díjazottról és aztán ő adta át Toldy Máriának az elismerést.

2021. Díjazottai:

Életműdíjasok:

Toldy Mária énekesnő, énektanár

Leblanc Győző operaénekes

Emberi Hang Díjasok:

Rátonyi Hajni színésznő

Koreck Mária erdélyi egyesületi elnök

Sárközi Anita énekesnő

Tóth Éva operettprimadonna

Czető Bernát László forgatókönyvíró

Takáts Tamás énekes

Gerendás Péter énekes

Emberi Hang Posztumusz Díjasok:

Rátonyi Róbert színművész

Kovács György Magyar Ökölvívó Szakszövetségnek Elnökség Tagja, a fegyelmi bizottság elnöke.  ( A díjat átadta Kovács Attilának Ajtai Péter.)

A program az adomány átadással zárult. Az Örkény és Térsége Mentőalapítvány kapta a támogatójegyekből befolyt összeget, amit Hrubosné Gombár Gabriella vett át.

A vacsora után baráti hangulatú beszélgetések folytak és mindenki örömteli élményekkel tért haza.

Author: Gaba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.